Monday, August 29, 2016

Laundry Room Update & a Misft on our Elevation

Toll Brothers options selection is on the web which means literally building your house out by adding and deleting options that configure the space as you see it.  I wasn't quite familiar with this process so I did not dab into very much. Our focus was primarily on the structural items of the house.  One day I decided to check it out with very little knowledge of the model's potential beyond the basic floor plan.   I had already decided that the laundry would be in the basement and it would be a laundry/craft room for our granddaughter and I.

Well, upon pushing the button I discovered the alternate laundry room location.  The standard location is in the mudroom on the lower level.  Anyway, the alternate laundry location is in this area that you see in the picture.  It closes up the two story foyer which I was not happy about but my hubster really wanted it there even though he doesn't do laundry.  The nerve. lol  We went back and forth.  As I continued to listen to the advantages of having the laundry in this location, I surrendered!!  Threw out the white towel and began redesigning my original plan.  This two story foyer is now a laundry room.  I later asked the SR what would happen to the outside elevation.  She sent us a picture and I did not like it.  If you look in the picture the large window reduces in size to create the laundry room and outside the panel between the window and the door gets larger.  I did not like it but my hubster was so happy that I gave in that he did not consider the different options we may have been able to get to change the outside elevation.  Ugh
This is the foyer area of our model which no longer exist because it will be closed off and made into a laundry room.
This picture came from our neighbor's home who we visited often so that we could get a sense of what our house would look like because we did not have a model to visit.   The laundry has been framed out and we are pleased that we did close this area because it feels warm and inviting. We will have a flush mount instead of this longer lightening fixture to accommodate the change.
Once we move into our house, we are going to explore putting a transom above the door to reduce the panel on the outside.  
Sorry, I tried to download a picture of the outside elevation with the change but it says the file is not  compatible.  :-(











No comments:

Post a Comment